McKenzie

De McKenzie Methode is een onderzoeks- en behandelmethode die gebruik maakt van specifieke oefeningen, speciaal bedoeld voor uw klachten, die u ook zelfstandig kunt (blijven) doen. Indien nodig wordt deze methode ondersteund door zogenaamde manuele mobilisatietechnieken.

McKenzie therapie - Medi-SportMedi-Sport

Doel van de McKenzie Methode

De Mckenzie Methode is geschikt voor onder andere rugklachten. Rugklachten worden vaak erger wanneer u bepaalde bewegingen maakt. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat de pijn uitstraalt naar andere lichaamsdelen. Bij de McKenzie therapie wordt op grond van een uitgebreid bewegingsonderzoek een duidelijk beeld geschetst van de klacht. Deze therapie heeft als doel in het kort: klachten zo snel mogelijk laten verdwijnen en tegelijkertijd ervoor zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkomen.

Klachten waar McKenzie therapie kan helpen

McKenzie therapie wordt toegepast voor verschillende klachten waarbij de oorzaak vaak onduidelijk van is. Hierbij kunt u denken aan:

  • hoofdpijn
  • klachten na een ongeval
  • langdurige rugklachten
  • pijn in arm of been
  • schouderklachten
  • spit en acute nekklachten
  • uitstralingspijn in arm, been, bil, schoudergebied
  • whiplash

Behandeling bij de Mckenzie Methode

Tijdens de Mckenzie Methode gaat onze Cesartherapeute bij u op zoek naar bewegingen die uw klacht verergeren of verminderen. Typisch voor de McKenzie methode zijn handelingen die vaak herhaald worden. Ook gaat onze Cesartherapeute bij u op zoek naar uitstralende pijn. Deze pijn wordt door middel van actieve bewegingen gecentraliseerd. Dit houdt in dat de pijn in de armen of benen vermindert en de pijn terugtrekt naar bijvoorbeeld de rug. Na een duidelijke diagnose begint de behandeling gericht op uw zelfredzaamheid. U leert met slechts enkele eenvoudig oefeningen uw klachten te verbeteren en op deze manier zo snel mogelijk te herstellen. Daarnaast geeft onze Cesartherapeute aandacht aan uw houding en bewegingen in het dagelijks leven.

Oefentherapie Maas en Waal - McKenzie therapie

Maak een afspraak om zo snel mogelijk van uw klachten af te komen.

Voor meer informatie kunt u terecht op de site van McKenzie Institute Benelux